První kvalifikační turnaj All-American Championships

První a asi také nejtěžší turnaje ITA All-American Championships, hrané jako kvalifikace na celoamerické mistrovství NCAA Division I. se odehrály od 21-29. září. Postupně ve třech hracích plánech (předkvalifikace, kvalifikace a hlavní soutěž) se v Tulse představilo na 224 mužů a v Cary v Severní Karolíně pak stejný počet žen !!

MUŽI: Tulse jsme mohli zaznamenat pouhé dva české hráče v předkvalifikaci a to: Filipa Apltauera a Ondřeje Horáka, v deblu pak ještě Jakuba Vrbu. Bohužel nikdo z nich dále nepostoupil.

ŽENY: Severní Carolině už bylo zastoupení českých hráček větší než u mužů, ale výsledkově to bylo podobné. Amélie Šmejkalová, Barbora Pokorná, Tereza Dejnožková a Tereza Poláková začínaly v předkvalifikaci, Nikola Homolková a Kristýna Lavičková pak v kvalifikaci, ale žádné z nich se nepodařilo postoupit dál. V hlavní soutěži byla Petra Sedláčková a Darja Vidmanová. Obě vyhrály úvodní kolo a přestože následně prohrály, měly šanci se ještě kvalifikovat z opravného pavouka, za předpokladu, že se v něm dostanou alespoň do finále. To se nakonec podařilo Darje Vidmanové.

Celý turnaj pak vyhrála Maria Sholokhova (Wisconsin), mj. svěřenkyně českého trenéra Marka Michaličky, který ji má v týmu na této univerzitě.

Cookies